Karaköy'e gitme sebebim, Karaköy Güllüoğlu

Karaköy şu anda eğlence sektörü açısından en revaçta yerlerden biri haline geldi. Gün geçmiyor ki hergün yeni, orijinal bir mekan daha açılmasın. Bundan 4 yıl önce ilk Karabatak'a gittiğimde, çok aşırı bir kalabalık olmazdı, fiyatlar gerçekten şu ankiyle kıyaslanamayacak derecede ucuzdu, çalışanlar da kibardı. Türkiye'de bir yer ünlü olur olmaz, kaliteden ödün vermeye başlıyor, fiyatlar hemen astronomik bir şekilde yükseltiliyor, müşteri memnuniyetine önem verilmiyor, nasıl olsa çok popülerim her türlü mekanım dolar anlayışı hakim oluyor. Onlar için çok şey ifade etmez belki ama, bu tarz mekanlara ben bir daha gitmeyerek bir şekilde tepkimi ortaya koymadan duramıyorum.

Karaköy Güllüoğlu ise tüm bu mekanların aksine, bu kadar popüler olup da kaliteden ödün vermeyenlerden. Bu işletme, tek derdi ticari kaygı olan başka bir işletmecinin elinde olsaydı, belki de çoktan Türkiye'nin her yanına zincirleri açılmış olurdu belki. Böyle kapitalist bir dünyada, bu şekilde idealist kalabilmek gerçekten takdire şayan. Böyle başarılar takdir edilmeli. Eee ben de İstanbul'un neresinde olursam olayım, canım baklava çekerse hiç üşenmeden gelirim Karaköy'e, Güllüoğlu'nda yerim baklavamı. 

Bugün fıstıklı baklava ve şöbiyet, yanında da her zamanki gibi limonata aldık. Burada inanılmaz güzel limonata yaparlardı. Eskiden olsa, hiç yakıştıramayacağım bu ikili beni müptelası haline getirmişti. Fakat bugün ev yapımı limonata değil de konsantre limonata içtim, daha doğrusu içemedim. Umarım bu hatanın farkına varırlar ve yine eskisi gibi lezzetli limonata içebiliriz. 
Karaköy Güllüoğlu'nun buraya çok yakın, yine aynı semtte bir imalathaneleri var, üretim orada yapılıyor. Başarısındaki en büyük etkenlerden biri de glikoz şurubu kesinlikle kullanmıyorlar. Ayrıca diyabet hastaları için light baklava da yapıyorlar artık. Eğer İstanbul ilinde oturmuyorsanız internet siteleri üzerinden sipariş verebiliyorsunuz, belli bölgelere gönderim yapıyorlar. Benim favorim şöbiyet fakat havuç dilimi, nadir dolama ve fıstıklı baklava da mutlaka denenmesi gerekenlerden.

Kararsızlar için Karışık Tatlı Tabağı
Eğer ilk kez gidecekseniz ve ne yiyeceğinize karar veremediyseniz karışık tatlı tabağı almanızı öneririm. Böylece hepsini deneyerek bir sonraki gelişinizde biraz olsun kararsızlık yaşamanın önüne geçmiş oluyorsunuz. Fiyatlar ise kaliteye göre çok makul. 1 porsiyon şöbiyet 9 TL, fıstıklı baklava 8 TL, limonatalar ise 3'er TL idi. İnternetten sipariş vermek için; http://www.baklavasiparisi.com/index.asp



You Might Also Like

1 yorum

Bumerang - Yazarkafe