Soğuk havalara cıvıl cıvıl sofralar

Havaların git gide soğuduğu, gündüzlerin kısacık, gecelerin ise bir asır gibi geçtiği, güneşe hasret kaldığımız şu mevsimde depresyona girmeye epeyce bir meyilli oluyoruz. Tüm günü evde kahve-kitap ikilisiyle geçirmek de bir yere kadar tabi. Canlanmanın, harekete geçmenin vakti geldi de geçiyor bile. Benim en sevdiğim kış vakti geçirmece etkinliklerinden biri de, aile ya da arkadaşlar arasında yapılan yemek temalı ev buluşmacaları. Yemek yemek beni her zaman mutlu hissettirmiştir fakat ev ortamında sevdiklerinizle sohbet eşliğinde yavaş yavaş yenilen yemeğin tadı da hiçbir şeyde yok. Yemek öncesi hazırlıkla başlayan tatlı telaş kendini hafif bir yorgunluğa bırakır gün sonunda doğru. 
Eeee madem havalar kötü, güneş açmıyor. Ben de içimizi ısıtacak, cıvıl cıvıl sofralar tasarlamanın tüyolarını sunacağım. Görsellerde markalarını belirttiğim ürünler fikir vermesi açısından konmuştur. 

Satın alacağınız rengarenk yemek takımları ile çok eğlenceli sofralar yaratabilirsiniz. Yemek takımlarına uygun bir renk veya desende örtü yada amerikan servisler kullanabilirsiniz. Yemek tabakları yeterince iddialı olacağından bunların yanında oldukça sade kaşık çatal bıçak takımı kullanmalısınız. Masanın üzerine koyacağınız yeşil bitkiler ile mekan ferahlaşacaktır.


Rustik ahşap masa ve sandalyeler bulunduğu ortamı sıcacık mekanlar haline getiriyor. Yeşil bitkilerle ile birlikte doğada olma hissiyatı daha da güçleniyor. Toprak tonlarında peçeteler, servisler bu uyumu tamamlıyor. Rengarenk tabaklar ve bardaklarla ise mekana hareket geliyor. 




Mekanda mavi ve beyaz rengin kullanılması suda olma hissiyatı yaratır. Bu soğuk günlerde böyle sofralar ile kış gününde yaz mevsimini yaşıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Eskitme mobilyalar ve çiçekler ile mekan romantik bir havaya bürünür.



You Might Also Like

0 yorum

Bumerang - Yazarkafe