Kadıköy'de Alternatif 5 Kahve Dükkanı

1. DÖRT KADIKÖY

Ara sokakta kaldığından, Kadıköy'deki diğer kahve dükkanlarına göre oldukça sessiz, sakin bir mekan burası. Mekanda hayvan dostlarınızla birlikte oturabiliyor olmanız kocaman bir artı benim açımdan. Bir diğer artısı da eğer bisikletle geliyorsanız kasada %20 indirimi kapıyorsunuz. Mekan için çok tarz denebilir, endüstriyel bir ambiyans hakim içeride. Türk kahvesiyle havuçlu keki çok lezzetli.
2. CHERRY BEAN COFFEES

Cafe'ye ilk girdiğimizde yerde çuvallardaki kahve çekirdekleri dikkatimizi çekiyor. Ortam oldukça küçük ve sıcak. Bu yüzden haftasonu oturacak yer bulabilmek neredeyse imkansız. Hava güzelken arka bahçesi çok tatlı oluyor, sessiz sakin kitap okumak için ideal bir ortam. Çalışanlar güleryüzlü. Taze kek ve kurabiyeleri enfes ve çok ucuz. Favorim ise filtre kahve. 
3. WALTER'S COFFEE ROASTERY

Bu sene açılan, Türkiye'nin ilk konsept kahve dükkanı, Breaking Bad hayranları sayesinde oldukça popüler bir mekan haline geldi. Mekan kapasitesi oldukça geniş. Yüksek tavan, brüt beton duvarlar, metal sandalyeler ile oldukça modern bir tasarımı var. Cupcake'leri çok güzel, favorim ise latte.
4. POLKA'fe

Burası tam anlamıyla bir ara sokak kahvesi. Küçücük bu mekan çok sakin, insana huzur veriyor. Burada kendinizi Paris'te bir kafedeymiş gibi hissedebilirsiniz. Kış günü arkadaşla sohbet etmek için gelinesi sıcacık bir mekan. Asma katı minderlerle donatılmış, daha çok kalabalık grupların oturması için izole bir mekan haline getirilmiş. Kahveleri çok güzel ama burada benim favorim sebzeli tost ve bitki çayı.
5. İKİ KEDİ CAFE

Minicik siyah sarı tatlı mı tatlı, sıcacık bir cafe. Mekan sahibi tam bir kedisever. Mekan eskiden bir antika dükkanıymış, o yüzden küçücük bu mekanın içerisinde oldukça güzel antikalar ve tablolar var. Yiyeceklerin hepsi ev yapımı ve taze. Balkabaklı cheesecake'i bu zamana kadar yediklerimin içerisinde en iyisiydi diyebilirim. Favori kahvem ise cappuccino.

You Might Also Like

0 yorum

Bumerang - Yazarkafe