İskandinav Yemek Alanları Nasıl Yaratılır

İskandinav tasarım anlayışı, İkea'nın ülkemize gelmesiyle birlikte birçok kitle tarafından benimsendi, çok sevildi. Bu tasarım hareketinin çıkışı 50'li yıllara dayanıyor. 2. Dünya Savaşı sonrası hızlı endüstrileşmenin getirdiği bir takım ihtiyaçlar, Avrupa'nın kuzeyinde böyle bir oluşumun temellerini yaratıyor. Bu hareket 4 temel düstur altında şekilleniyor; basit, minimalist, düşük maliyetli üretim, herkes için tasarım. Aynı zamanda İskandinav tasarım akıllı tasarım demektir. Bunun en güzel örneği yine İkea'dır. İkea'dan aldığınız büyük çapta ürünler bile küçücük hale getirilerek nakliyede kolaylık sağlar. Aldığınız ürünü hiç bir yardım almadan kurulum talimatı ile kurabilirsiniz. Sürdürülebilir, doğayla dost tasarımlar yaparlar.

İskandinav tasarım benim de kişisel olarak oldukça ilgi duyduğum bir tarz. Bu yazımda Türkiye'den alınabilecek ürünlerle yemek alanlarımızda nasıl İskandinav bir hava yakalarız onu anlatacağım. İskandinav tasarımda, beyaz ana renktir. Farklı renkte mobilya ve aksesuarlarla vurgular yapılarak, monotonluktan kurtulunur. En çok kullanılan malzemelerden biri de ahşaptır. Döşemede, tavanda, duvarda, mobilyalarda kullanılarak kontrast yaratılabilir. Bazen vurgular iddialı bir sarkıt lamba ile de yapılabilir, lambaderler mekanı oldukça sıcak gösterir, yeşil bitkiler ise mekanda dinamik bir hava yaratırlar.

Evimizde İskandinav bir hava yaratmak çok da zor değil aslında. Aşağıdaki görsellerde de görüldüğü üzere, oldukça az sayıda mobilya ve aksesuar ile yemek alanlarımızda bambaşka bir hava yaratabiliriz. Sizlere yol göstermesi açısından, İskandinav yemek alanları için Türkiye'den alabileceğiniz mobilya ve aksesuarları derledim.













You Might Also Like

0 yorum

Bumerang - Yazarkafe