Çalışma Mekanları Nasıl Tasarlanmalıdır

1. Dikkati Hemen Dağılanlar için Sade ve Beyaz Çalışma Alanları

Eğer bir şeylere odaklanmakta güçlük yaşıyorsanız, dikkatiniz etrafınızdaki etmenlerden çok çabuk etkileniyorsa sade ve yalın bir çalışma alanına ihtiyacınız var demektir. Çalışma alanınızda beyaz renk kullanmanız hem gösterişsiz ve yumuşak bir mekan yaratacak hem de sizde psikolojik açıdan rahatlatıcı bir etki yaratacaktır. Sade ve yeteri büyüklükte bir masa, eşyalarınızı depolayacağınız yeteri büyüklükte bir keson, hoşlandığınız birkaç aksesuar, çerçeve ve bir çiçek ile çalışma alanlarınızda soft bir ambiyans yakalayabilir ve çok daha verimli olabilirsiniz. 

2. Kolektif Çalışmayı Sevenler için Geniş ve Eğlenceli Alanlar

Çalışırken bile tek başına olmaktan sıkılan, arkadaşlarınızla beyin fırtınası yapmaktan hoşlanan sosyal biriyseniz geniş ve ferah bir çalışma alanına ihtiyacınız var demektir. Çalışma alanında büyük bir çalışma masası, rengarenk sandalyeler, büyük bir bank, rengarenk sarkıtlar ve masanın etrafında geniş bir kütüphane mekanı oldukça eğlenceli hale getirebilir. Kütüphaneyi sevdiğiniz aksesuarlarla dekore edebilirsiniz, ayrıca molalar için yere bir kaç sevimli puf koyabilirsiniz.

3.Sakinlikten Hoşlananlar için Sıcacık Okuma Köşeleri

Bazı zamanlar bir köşeye çekilip sakinlik içinde okumak, dinlenmek istiyor insan. Evlerimizde çok küçük de olsa kendimize ait özel alanlar yaratabilmeliyiz. Kitaplarımızı, dergilerimizi koyacağımız yeteri büyüklükte bir kitaplık, konforlu koltuklar, küçük bir komodin ve birkaç küçük aksesuar pek ala yeterli gelecektir. Mekana konulan geniş bir duvar aynası mekanı daha geniş ve ferah gösterebilir.





You Might Also Like

1 yorum

  1. Ben çalışma mekanının rahat ve açık renkte olması taraftarıyım daha iyi bir çalışma oluyor konya iç dekorasyon

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe