Farklı Tip Kullanıcılar için 3 Yatak Odası

1. Sade ve Yalın

Bazı insanlar uyuma alanlarının sade ve yalın olmasına oldukça özen gösterirler. Araştırmalar da daha verimli uykular için yatak odalarının sade olması gerektiği yönünde. Tabi bu durum yine de kişiden kişiye değişen bir olgu. Sade bir uyuma alanı yaratmak istiyorsanız, mekanda çok fazla renk çeşidi olmamalı. Mekanın bütününe beyaz rengin hakim olduğu, yer yer bir kaç mobilya ve objeyle farklı renk vurgularının yapıldığı, bol bol bitkinin olduğu bir yatak odası oldukça huzur vericidir. Mekanda doğal ışık almanız oldukça önemlidir. Mekanı minimal tablo ve objelerle tamamlayabilirsiniz.


2. Yalnız Yaşayan Öğrenci/Çalışan için İdeal

Eğer yalnız yaşayan bir öğrenci yada çalışan iseniz çok büyük bir metrekarede yaşamaya ihtiyaç duymadığınızdan dolayı küçük ve kullanışlı bir ev sizin için ideal olacaktır. Bu tip kullanıcılar evi genelde yatmadan yatmaya kullandıklarından dolayı salon ve yatak odasının birbirine dönüşümlü olarak kullanılabilmesi oldukça mantıklı bir çözümdür. Evinizde hem karyola hem de oturma koltuğu görevi görecek, eşyalarınızı da depolayabileceğiniz çekmeceli bir divan edinmeniz oldukça makuldur. Tekerlekli bir orta sehpa, küçük bir puf ve rahat bir koltuk mekan için oldukça fonksiyoneldir. Bez dolap kıyafetlerinizi muhafaza edebileceğiniz oldukça ekonomik ve pratik bir çözümdür. Mekanı sevdiğiniz grafik ve bitkilerle donatarak mekana estetik ve ferahlık katabilirsiniz.

3. Sanat Düşkünü

Eğer sanat/estetik düşkünü bir kişiliğiniz varsa yatak odasında da alışılmışın dışına çıkarak tarzınızı ortaya koymak isteyebilirsiniz. İlginç lambaderler mekanı oldukça sofistike gösterirler. İlgi duyduğunuz eserler ve aksesuarlar mekanda sizin tarzınızı yansıtacaktır. Mekanda ilgi çekici, özel tasarım bir  mobilya ile odak noktası yaratabilirsiniz. Geniş bir modern koltuk, ikonik bir sehpa ve sarı ışık veren lambader ile oldukça tarz bir okuma köşesi yaratabilirsiniz.


You Might Also Like

0 yorum

Bumerang - Yazarkafe